Sivut

torstai 19. syyskuuta 2013

Hirviöhousut - Smoochie monsterpants

Nyt ne on valmiit - Hirviövillahousut! Ohje housuihin löytyy täältä: http://smoochiemonsters.blogspot.fi/2010/11/pattern-for-my-monsterpants-in-english.html


Kun katsoin ravelryn suomenkielistä ohjetta ensimmäistä kertaa, suurimpia hirviöitä olivat mielessäni seuraavat asiat: 
 • neulominen tuplalangalla
 • kavennusten ja levennysten tekeminen mm. langankierto
 • kuvion päälle neulominen (hampaat ja silmät)
Nämä olivat kuitenkin turhia pelkoja. Kaksinkertaisella langalla neulominen oli ihan mukavaa ja jäljestäkin tuli siistimpää kuin mitä yksöislangalla neuloessa. Netistä löytyi langankiertoihin hyviä ohjeita ja kuvion hahmottaminen tuohon päälle meni nyt niin hyvin kun osasin...kannatti siis peloista huolimatta tarttua toimeen.

Lankana käytin baby merinoa, joka on ihana pehmeää villalankaa. Työhön meni 12 kerää ja muutama nyttynen jäi yli. Nyöri valmistui uudella Tigerista hankittulla (3€) neulenukella. Lahkeet jäivät hippusen pitkiksi, mutta parempi niin, kuin nilkka viileet liian lyhyet.Vauhdikas neitimme ei pysy hetkeäkään paikallaan, joten kuvat ovat hieman vauhdikkaita myös. Nyt kelpaa syksyn ja talven tulla, kun on villapökät valmiina :)

4 kommenttia:

 1. Upean väriset! Mä katselin myös tuota neulenukkea yks kerta mutten ostanut. Taidankin käydä hakee sen, on niin upeaa nyöriä! T. SNY:si

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen itsekin useasti kulkenut neulenuken ohi, mutta nyt kun aattelin, että tarvittais nyöriä, päätin hankkia sen. Tiikerisukat ovat muuten kovaa vauhtia valmistumassa, lanka on aivan IHANAA!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.