Sivut

tiistai 28. toukokuuta 2013

Taikataikina

Tämä idea tuli vastaan Do it-blogin kautta, alkuperäinen ohje täältä pitihän sitä heti kokeilla, kun noita leimasimiakin oli jemmassa. Tarvikkeina taikataikinaa, leimasimia ja mustetta, piparkakku muotti sekä jokin tikku jolla saa tehtyä reiän (kynä, grillitikku tms) Taikataikinan ohje on yksinkertainen. Tarvitset:
  • vehnäjauhoja 6 dl
  • suolaa 3 dl
  • ruokaöljyä 2 rkl
Sekoita ainekset keskenään ja taikina on valmis muovailtavaksi.

Homma menee siis näin: Taikina kaulitaan ja siihen tehdään leimasimella kuvioita, tämän jälkeen leimatuista kohdista otetaan muotilla esim. sydämiä. Tämän jälkeen tehdään tikulla kuvioon reikä, josta voi pudottaa nauhan. Valmiit tuotokset voi kuivattaa huoneenlämmössä, mutta itse kuivatin ne uunissa 125 asteessa ja yhden tunnin.


Kuivattamisen jälkeen hioin reunat (ne voisi myös lakata). Kuten lapsenakin, en voinut vastustaa kiusausta nuolaista valmista työtä, kyllä suolaista oli!Koristeita on kiva käyttää paketoinnissa lahjanaruun solmittuna, ikkunan koristeena tai vaikka lyhtyjen kaunistajana.
 
P.s. Muistathan, että lyhtyjä ei saa polttaa muualla kuin palamattomalla alustalla. Jos kiinnität koristeet lyhtyihin, varmista, että ne eivät kuumene tai aiheuta palovaaraa.


2 kommenttia:

  1. Ooo! Minäkin tein taikataikinaa joskus talvella, mutta en keksinytkään käyttää niitä näin! Kiva idea :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.