Sivut

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Eemeliii!!

Oi herranjestas minkälainen lapsi oli hän, on hyvä ettei Eemeleitä ole enemmän...Eemeli täyttää jo 50-vuotta. Sen kunniaksi päätin osallistua Oi mutsi mutsi blogin leikkimieliseen Eemeli-leivoskilpailuun. Säännöt olivat seuraavanlaiset: "Eemeli-leivoskilpailuun voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla mammablogi, leivontablogi tms. Osallistua voi vain yhdellä leivosehdotuksella per blogi. Jo vanhoja tuttuja leivosreseptejä saa hyödyntää, kunhan mainitsee alkuperän tekstissään."


Päätin metkuilla taikinan kanssa ja hankin sen lähes valmiina, lisää vain öljy ja vesi ;)(ohjeeseen sopii mainioisti itse tehty mokkapalataikina). Päälle sulatettiin valkosuklaata, jota jätetään hieman myös koristelua varten. 

En omista ukko-piparimuottia, joten kaava oli piirrettavä itse. Se mikä on myös tämän leivoksen juju, on se, että jokainen puu-ukko saa ja pitääkin olla erilainen!

Vaahteramäen Eemelistä minulle ensimmäisenä tuli mieleen ne puu-ukot, joita Eemeli veisteli huimat 369 kappaletta. Lisäksi ihanat puna-sini-valkoiset vaatteet ja esiliinat sekä aurinkoiset kesäpäivät! Eemeli-leivokseni on puu-ukko, koristeltuna puulastuilla. Makeaa On!!
 

2 kommenttia:

  1. No ei hittolainen, mä väsäsin just samantyyppisen jutun mutta käsi sydämellä voin vannoa että en nähnyt tätä ensin! Ollaan molemmat huippuja puu-ukkoleipureita siis! :) Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä ollaankin. Tää oli ihan eka asia mikä mulle tuli Eemelistä mieleen. Sulla näyttää olevan kyllä panostettu enmpi tuohon leipomisosuuteen ;D ja ukkeleitakin on enempi!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.