Sivut

lauantai 24. elokuuta 2013

Kimallutus laukku

Tämän laukun materiaalista tahdon esittää suuret kiitokseni lämpimälle kesälle ja sen myötä kovin janoisille ystäville, perheelleni ja sukulaisille. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Jatkakaa samaan malliin ;)

Prosessi on pitkä. Ensin pitää saada kokoon tarvittava määrä SAMANLAISIA klipsuja. Sitten ne pitää siistiä eli napsutella pihdellä ylimääräiset osat pois ja taivutella pahimmat terävät reunat piiloon. Kämmenet ovat olleet moneen otteeseen jo pihtien jäljiltä rakoilla. Klipsujen esivalmistelut viimeistelee pesu tiskiainevedessä ja kuivatus.
Tämän jälkeen alkaa virkkausosio = kokeilua ja purkamista useita kertoja, ennen oikean tekniikan, koon ja muodon löytymistä.
Laukun mitat ovat 10*10 klipsua kumpaankin kappaleeseen eli laukkuun meni yhteensä 200 klipsua + ehkä tulevan käsiremmin klipsut. Laukun viimeinen vaihe olikin sitten vuoritus ja vetskarin ompelu. Ostin vuorta varten verhoilukangasta, joka oli melkein täyttä villaa. Se oli niin tiivistä, että mielestäni sopi käsin ompeluun hyvin. Vetoketju oli pituudeltaan 15 cm. Laukkuun mahtuu juuri kaikki tarpeellinen, eli muutama hilunen, puhelin sekä tietysti huulikiilto ;)
Viimeisten kuvien taustalla muuten näkyvät meidän uudet terassin seinän koristeet, veikeitä sudenkorentoja, jotka ovat muovisia, vaikka niin metallinhohtoisia ovatkin. Uusia klipsuja on jo kertynyt oiva kasa, mitähän niistä seuraavaksi tekisi...??
 


2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Aivan ihana klipsulaukku! Mäkin olen pistänyt talteen klipsuja sukulaisten ystävällisellä avustuksella :-) Tavoitteena on jossain vaiheessa päästä kokoamisen alkuun... Oliko sulla mitään ohjetta pohjalla vai syntyikö malli siinä tehdessä?

  Terveisiä Visamäestä! Oltiin viime viikolla henkilöstöpäivillä ja nyt palataan taas arkeen :-) Aurinkoista syksyn alkua toivotellen

  -Liisa biotalouden käytävältä

  PS. Löysin linkin sun kivaan blogiin Visamäen käsityökerhon FB-sivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Liisa! :) Alkuun pääsemisessä hyvä ohje löytyy Hannamaista.blogspot -blogista. Tämä laukku valmistui kahdesta kappaleesta ja purkukertoja oli 3...Mukavaa alkavaa syksyä myös sinulle ja "meidän" kässäkerholaisille :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.