Sivut

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hamahelmi henkari

Hankin jättipurkillisen hamahelmiä (tai muovihelmihelmiä) Ikeasta. Helmiä oli purkissa tooosi tosi paljon. Mitä niillä kaikilla voisikaan tehdä? Hamahelmistä on tehty koruja, lasinalusia, kulhoja ja hahmoja. Johtojakin on päällystetty hamahelmillä ja ajattelinkin, että olisi kiva päällystää niillä jotain nauhaa tai vastaavaa. Mietin mikä olisi hamahelmen halkaisijan kokoluokkaa ja sopisi päällystettäväksi. Tähän tarkoitukseen oivallisesti sopi "pesulahenkari". Henkarin rautalangan paksuus on juuri sopiva hamahelmelle. Tarvikkeet tähän askarteluun ovat: hamahelmiä, henkari ja pihdit (kierteiden avaamista varten).


Hamahelmien pujotus sujui melko vaivattomasti, hieman oli peukalo ja etusormi kipeänä, kun kierteideen kohdalla joutui hieman työstämään. Kierteitä ei kannata kuitenkaan suoristaa liikaa, jotta ne saa myös kauniin näköisesti takaisin pakalleen. 

p.s. Näitä kuvia kuvatessa oli pilvinen päivä, kuvat näyttävät jotenkin vähän synkeiltä. Kuvatkin taitavat olla vähän miten sattuu, että tämmöinen päivä tänään.

6 kommenttia:

 1. Ei kyllä oo synkeyttä kuvissa yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, musta ne näytti vähän synkiltä (ei aurinkoa)

   Poista
 2. Mainio idea! Näitä on kokeiltava.
  Tupuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, jos helmiä löytyy (tuntuu, että purkki ei ota tyhjentyäkseen olenkaan..)

   Poista
 3. Vautsi, onpa kivan näköisiä! Oon koittanu metsästää tuollasia hengareita, mutta ei ota löytyäkseen :( Kirpparilla niitä olisi, mutta en oo kehdannu kysyä myyvätkö niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeesti vaan, ehkä ne myisikin;) Meille oli jostain kertynyt 3 kpl ja jos ahkerasti pesettäisi vaatteita, niin sieltähän niitä tulisi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.