Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

Hamahelmistä hopeaketju


Sulatustekniikka on jälleen käytössä. Olisinpa tiennyt aikaisemmin, että hamahelmiä saa myös metalliväreissä eli kultaa, hopeaa ja prossia! Ostin muutaman pussin kokeeksi, pronssisen ja hopeisen. Sulatin helmet reikäpuoli ylöspäin 200 asteessa vajaat 5 minuuttia. Kannattaa tuulettaa keittiö heti "kokkailujen" jälkeen, jotta mitään vaarallisia kemikaalihöyryjä ei jää ilmaan leijumaan. Sulatuksen jälkeen helmien ulko ja sisäreina jäävät vielä hopean hohtoisiksi ja kyljet muuttuvat mustiksi. Se e kuitenkaan haittaa, kun ne pujotetaan kylki kylkeä vasten.

Pujotin sulatetut helmet helmityölankaan ja lisäsin väleihin hopeanhohtoisia lasihelmiä. Lopputuloksesta ei ehkä heti arvaa, että kyseessä on hamahelmet.

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska idea! Voisin kyllä koklata! :D Mistä olet ostanut nuo hamahelmet?

  VastaaPoista
 2. Nämä metallinväriset ostin Kärkkäiseltä Lahdesta. Löytyy myös niiden nettikaupastakin: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/hama-midi-kulta-1000-kpl-helmet#spst

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hauskat! Olen nähnyt näitä hamahelmikoruja, mutta aina ajatellut, et ne ei oikein sovi aikuiselle, mutta nähän on todella makeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenhan hamat ovat aikamoinen väripläjäys, mutta näistä tuli aika hillityt. :)

   Poista
 4. wau, tätä iptääkin kokeilla! lisäsin sun blogin seurattavien listalle bloglavinissa, ja myöskin lisäsin itseni tuonne lukijoihin, sul on kaikkee kivaa täällä :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä idea! En tienny että niitä voi tuolleinkin sulattaa :O Pitää kokeilla itekkin :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.